Pompe de caldura – Climatizare – Ventilatie Comerciala
Astfel, in functie de aplicatia pentru care se elaboreaza solutia tehnica, de particularitatile cladirii cat si cele ale spatiului respectiv, se poate opta pentru unul din urmatoarele sistemede incazlire – racire – ventilare (climatizare) in pompa dse caldura:
- Sistem de incalzire – racire – ventilare tip pompa de caldura aer – aer. Denumirea acestui sistem provine de la faptul ca preia temperatura aerului interior si o transfera direct aerului exterior sau invers fara un agent termic intermediar, utilizand doar proprietatile fizice ale freonului. Acest sistem se preteaza la fel de bine atat in cazul unei cladiri noi aflata in stadiul de proiectare sau de constructie, cat si in cazul unei cladiri aflata deja in utilizare deoarece instalarea sistemului nu presuspune interventii majore asupra cladirii. Sistemnul in pompa de caldura aer- aer functioneaza cu agent termic freon ecologic, poate fi alimentat electric de catre un sistem fotovoltaic si asigura incalzirea confortabila a spatiului pana la temperatura exterioare de -25C, iar racirea confortabila pana la temperature exterioara de +50C.
Solutiile pe care INTERFRIG GROUP SRL le ofera pentru realizarea confortului in Spatii Comerciale, Spatii de Birouri, in Saloane de Evenimente, Restaurante si Hoteluri (HORECA) au la baza eficienta energetica a sistemelor instalate precum si incadrarea acestora in categoria solutiilor “verzi” de incazlire – racire – ventilare (climatizare).
De aceea toate solutiile de incalzire – racire – ventilare pe care INTERFRIG GROUP SRL le ofera au la baza instalarea de echipemante care functioneaza in sistem pompa de caldura.
Sistemul in pompa de caldura aer – aer este alcatuit din urmatoraele echipamente principale: grupul compresoare-condensator sau altfel spus unitatea exterioara centralizata cu Freon care isi moduleaza capacitatea termica in functie de necesar si implicit consumul de energie electrica, unitatile interioare cu freon care pot fi de diferite tipuri in functie de caracteristicile spatiului: unitati interioare de tip caseta circulara de tavan cu posibilitatea de reglare a jetului de aer perfect vertical astfel incat aerul cald (care este mai usor) sa ajunga pana la podea sau perfect orizontal astfel incat aerul rece (care este mai greu) sa cada dinspre tavan precum o ceata fara sa afecteze confortul prin suflarea aerului rece sub forma de jet, unitati interioare tip caseta cu refulare pe 4 directii si sistem “wind free” pentru crestere a confortului prin faptul ca nu foloseste curenti de aer, unitati tip caseta de tavan pe o singura directie, unitati care se aseaza pe pardoseala sau unitati de perete.
Acest tip de sistem in pompa de caldura aer – aer este foarte eficvient deoarece schimbul de caldura se efectueaza direct cu ajutorul transformarii starii fizice a freonului, fara a se mai face inca un schimb de caldura intermediar cu apa.
In cazul in care aplicatia pentru care se elaboreaza solutia tehnica necesita si ventilarea spatiului prin evacuare de aer viciat si aport de aer proaspat, atunci sistemul in pompa de caldura aer-aer va fi completat cu centrale de tartare aer cu recuperare de caldura care vor incalzi aportul de aer proaspat introdus pe timpul sezonului rece, respectiv il vor raci pe timpul sezonului cald, fiind echipate cu baterii cu serpentine cu functionare pe freon si cu ventilatoare de introducere/evacuare, fiind deservite de aceleasi grupuri compresor-condensator (unitatile exterioare).
- Sistem de incalzire – racire – ventilare tip pompa de caldura mixta aer – aer si aer – apa. Dupa cum se poate deduce din denumire, acest sistem utilizeaza atat freonul – pentru a realiza schimbul de caldura cu unitatile interiorare si cu unitatea hydro – cat si apa pentru a realiza schimbul de caldura intre unitatea hydro si tancul de acumulare pentru apa calda menajera, respectiv sistemul de incazlirea in pardosela.
In situatria in care se doreste si ventilarea spatiului prin evacuare de aer viciat si aport de aer proaspat, atunci sistemul in pompa de caldura mixta aer – aer si aer – apa va putea vi completat cu centrale de tartare aer cu recuperare de caldura care vor incalzi aportul de aer proaspat introdus pe timpul sezonului rece, respectiv il vor raci pe timpul sezonului cald, fiind echipate cu baterii cu serpentine cu functionare pe freon si cu ventilatoare de introducere/evacuare, fiind deservite de aceleasi grupuri compresor-condensator (unitatile exterioare).
- Sistem de incalzire – racire – ventilare tip pompa de caldura aer – apa. Acest sistem isi atringe eficienta maxima in conditiile in care este instalat impreuna cu un sistem de incazlire in pardoseala si de aceea este mai putin recomandat pentru claditrile aflate deja in utilizare deoarece presupune costuri majore cu lucrarile de constructii la pardoseala. Agentul termic utilizat este apa cu ajutorul careia se face schimbul de caldura intre unitatea hydro si tancul de acumulare apa calda menajera, respectiv sistemul de incalzire in aprdoseala si/sau ventilconvectori, freonul fiind utilizat in in cantitate mica doar pentru a face schimbul de caldura intre grupul compresor-condensator (unitatea exterioara) si unitatea hydro.
In situatria in care se doreste si ventilarea spatiului prin evacuare de aer viciat si aport de aer proaspat, atunci sistemul in pompa de caldura mixta aer – aer si aer – apa va putea vi completat cu centrale de tartare aer cu recuperare de caldura care vor incalzi aportul de aer proaspat introdus pe timpul sezonului rece, respectiv il vor raci pe timpul sezonului cald, fiind echipate cu baterii cu serpentine cu functionare pe apa si cu ventilatoare de introducere/evacuare, fiind deservite de unitatea hydro.