Procesare alimentara

In fabricile de procesare alimentara principala provocare o reprezinta numarul mare de spatii tehnologice care necesita asigurarea unor conditii foarte diferite in functie de destinatia acestora – receptie materie prima, pastrare materie prima, holuri tehnologice, spatii de lucru, depozitare produs finit si expeditie.

Despre Procesare Carne / Peste

procesare-alimentara-carne-bg

Fabricile de procesare carne / peste sunt caracterizate de numărul mare de spații tehnologice, spații care necesită asigurarea unor conditii specificie diversificate de temperatură, umiditate și ventilare.

Într-o fabrică de procesare a cărnii, în sălile de procesare cu dimensiuni mari își desfășoară activititatea un număr mare de lucrători, iar o temperatură constantă de +10°C, care să nu afecteze personalul, se realizează cu ajutorul unor instalații frigorifice specialecare permit un control foarte bun al vitezelor de circulație a aerului, instalații furnizate și instalate de către INTERFRIG GROUP.

Pe lângă sistemul de ventilație și împrospătare a aerului din sălile de tranșare și procesare cu care va fi dotată fabrica, INTERFRIG GROUP propune sisteme de ventilație care să asigure evacuarea aerului viciat din spațiile de afumare, din cele de umplere tobe, spălare-dușare, spălare navete murdare.

Despre Procesare lapte

Indiferent de capacitate, fabricile de procesare a laptelui trebuie să fie astfel proiectate pentru a respecta principiile generale privind depozitele de lapte și produse lactate.

INTERFRIG GROUP proiectează și dimensionează fabrica de procesare a laptelui, instalațiile și echipamentele necesare în funcție de:
– tipurile de produse care se doresc a fi prelucrate;
– capacitatea de producţie care se doreşte a fi realizată pe fiecare tip de produs;
– tipurile de utilaje care vor procesa materia primă;
– tehnologiile de fabricaţie pe tipuri de produse (grupe de materii prime, materiale auxiliare, timpi de realizare a produsului etc.)
– capacitate necesară de stocare a materiei prime şi produselor finite.

Fiecare spatiu tehnologic și de depozitare din fabrica de procesare a laptelui va fi dotat cu instalații frigorifice și sisteme de ventilație și de împrospătare a aerului în scopul asigurării unui microclimat (temperatură, umiditate, ventilație) optim, atât pentru produse, cât și pentru personalul lucrător. Spre exemplu, problema cel mai des întâlnită în fabricile de lapte care nu sunt echipate cu un sistem de evacuare a aerului viciat și a umidității și de aport aer proaspăt este apariția mucegaiului pe pereții și tavanele fabricii.

procesare-lapte-bg

Despre Procesare legume fructe

procesare-legume-fructe-bg

În sectiile de procesare legume-fructe este necesara asigurarea unei temperaturi de +12°C..+15C si se realizează cu ajutorul unor instalații frigorifice speciale care permit un control foarte bun al vitezelor de circulație a aerului pentru confortul lucratorilor, instalații furnizate și instalate de către INTERFRIG GROUP.

De asemenea, in spatiile in care se realizeaza si spalarea fructelor si legumelor se acumuleaza un nivel ridicat de umiditate care daca nu este eliminata duce la aparitia mucegaiurilor. De aceea pe lângă asigurarea temperaturii de +12C..+15C mentionata anterior, este nevoie si de instalarea unui sistemul de ventilație și împrospătare a aerului pe care compania noastra il dimensioneaza si proiecteaza in functie de fiecare aplicatie.